Τα κατοικίδια προστατεύουν τα παιδιά από ασθένειες!

Συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα συμβίωσης σκύλου και μωρών,
τι πρέπει να γνωρίζουν οι μέλλουσες μητέρες.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Morgan_A
Site Administrator
Δημοσιεύσεις: 15147
Εγγραφή: 13 Αύγ 2007, 01:56
Όνομα: Ισιδώρα
Τοποθεσία: Άνω Βούλα
Has thanked: 256 times
Been thanked: 396 times
Gender:
Επικοινωνία:

Τα κατοικίδια προστατεύουν τα παιδιά από ασθένειες!

Δημοσίευση από Morgan_A » 20 Φεβ 2019, 19:04

Με ποιον τρόπο τα κατοικίδια προστατεύουν τα παιδιά από το άσθμα και άλλες ασθένειες
Τι λέει μια νέα έρευνα
Εικόνα

ια νέα σουηδική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα PLOS One, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πόσο καλό κάνει στην υγεία όλων και ιδιαίτερα των παιδιών ένα κατοικίδιο στο σπίτι. Και όχι μόνο ένα αλλά, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσα πιο πολλά τόσο πιο καλά για την υγεία μας.

Ο ερευνητής και συγγραφέας της έρευνας Bill Hesselmar, καθηγητής της Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου του Gothenburg της Σουηδίας, μαζί με την ομάδα του βρήκαν ότι η ύπαρξη πολλών ζώων στο σπίτι μειώνει τις πιθανότητες να εμφανιστούν διάφορες ασθένειες, όπως άσθμα, έκζεμα και αλλεργικό συνάχι στα παιδιά.

Για παράδειγμα, παιδιά μεταξύ 7-9 ετών, που μοιράστηκαν το σπίτι με 4 κατοικίδια στην ηλικία των 6 μηνών, έχουν 17% πιθανότητες να εμφανίσουν τις πιο πάνω αρρώστιες, σε αντίθεση με τα παιδιά που δεν έζησαν με κατοικίδιο, τα οποία έχουν 33% πιθανότητες.

Ο ίδιος αναφέρει: “Θεωρούμε ότι όλα έχουν να κάνουν με τα μικρόβια και τα συστατικά των μικροβίων που βρίσκονται στα αγαπημένα μας τετράποδα. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι όλο το ζήτημα. Αυτά θωρακίζουν τα παιδιά από τις ασθένειες”.

Εικόνα

Το ίδιο αναφέρει και η Mimi Tang, καθηγήτρια Ανοσιολογίας στο παιδικό νοσοκομείο Murdoch Children’s Research της Μελβούρνης: “Όταν τα μωρά έρχονται από πολύ νωρίς σε επαφή με βακτήρια που βρίσκονται στη γούνα και στις πατούσες των κατοικίδιων, ενισχύεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Τα βακτήρια Ruminococcus και Oscillospira έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο αλλεργιών και παχυσαρκίας. Και τα δύο αυτά βακτήρια εντοπίζονταν σε διπλάσια επίπεδα στις περιπτώσεις των παιδιών που είχαν μεγαλώσει με ένα ζωάκι στο σπίτι.

Η έκθεση σε σκόνη και άλλες ουσίες σε μικρή ηλικία αυξάνει την ανοχή απέναντι σε κοινά αλλεργιογόνα. Και δεν μιλάμε μόνο για αλλεργίες αλλά και για διάφορα αυτοάνοσα, παχυσαρκία, λοιμώξεις του εντέρου, αγγειακά προβλήματα και άλλα”. Και προσθέτει: “Τα ζώα μας θωρακίζουν και μας προστατεύουν από τις ασθένειες ακόμα και όταν είμαστε στην κοιλιά της μητέρας μας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σπουδαίο. Το βασικό δε της σουηδικής αυτής έρευνας είναι ότι όσο πιο πολλά ζωάκια έχει ένα παιδί τόσο καλύτερο είναι για την υγεία του”.


Πηγή :     ▼ Πηγη ▼

Τα ζώα δεν πρέπει να συγκρίνονται με τον άνθρωπο, γιατί ανήκουν σε άλλες σφαίρες ζωής...
Oφείλουμε να τα σεβόμαστε σαν συνοδοιπόρους, με τους οποίους βρεθήκαμε από κοινού πιασμένοι στο δίχτυ της αιώνιας δημιουργίας...

Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΣ”