Τζακ, ένας αδέσποτος ήρωας που ήθελαν να του κάνουν ευθανασία!!!

Ένα μεγάλο κεφάλαιο....
Είναι άραγε τόσο δύσκολο να τα προστατέψουμε;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στο χώρο αυτό συζητάμε για το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων γενικά. Δεν είναι χώρος αγγελιών.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Morgan_A
Site Administrator
Δημοσιεύσεις: 15042
Εγγραφή: 13 Αύγ 2007, 01:56
Όνομα: Ισιδώρα
Τοποθεσία: Άνω Βούλα
Has thanked: 239 times
Been thanked: 384 times
Gender:
Επικοινωνία:

Τζακ, ένας αδέσποτος ήρωας που ήθελαν να του κάνουν ευθανασία!!!

Δημοσίευση από Morgan_A » 22 Φεβ 2017, 20:24

Τζακ, ένας αδέσποτος ήρωας που ήθελαν να του κάνουν ευθανασίαΠέρυσι το καλοκαίρι δεχτήκαμε αρκετές κλήσεις από την περιοχή του Μάλεμε για ένα σκυλάκι που περιφερόταν μετά βίας έξω από το ΙΝΚΑ, φανερά καταβεβλημένος και άρρωστος, με πληγές σε όλο του το σώμα.

Γράφει ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»

Την πρώτη φορά που πήγαμε, δεν τον εντοπίσαμε, αλλά μας περιέγραψαν ένα άρρωστο και βρώμικο ζώο που κυνηγάει αυτοκίνητα και ανθρώπους.

Μετά από κλήση Ιταλίδας τουρίστριας που τον εντόπισε, εθελοντής πήγε να τον πάρει για να τον μεταφέρει στον κτηνίατρο, ενώ κάποιοι περίοικοι τον ρωτούσαν με απορία πως είναι δυνατόν να τον βάλει στο αυτοκίνητο του στην κατάσταση που ήταν. Ευγενικά ο Αντρέας τους εξήγησε ότι δεν έχει πρόβλημα και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει καλά το ζώο.

Φεύγοντας κάποιος του τόνισε να μην τον επιστρέψει μετά εκεί και ότι πρέπει να κάνουμε ευθανασία στο ζώο γιατί «το βλέπουν οι τουρίστες και δεν είναι σωστό».

Η διάγνωση ήταν λεϊσμανίαση, αλλά ευτυχώς δεν είχαν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Είχε όμως σοβαρά δερματικά προβλήματα που έκαναν αποκρουστική την όψη του.

Ακολούθησε θεραπεία και κάθε μέρα ανακαλύπταμε ότι είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας, χωρίς καμιά διάθεση επιθετικότητας. Ένας αγαθός γίγαντας.

Σήμερα ο Τζακ είναι καλά αλλά παραμένει σε σπίτι φιλοξενίας, καθώς κανείς δεν εκδήλωσε επιθυμία να τον υιοθετήσει.

Πριν λίγες μέρες, έξω από το σπίτι του Τζακ, ένας δεσποζόμενος μεγαλόσωμος σκύλος που κυκλοφορούσε χωρίς επίβλεψη, άρπαξε με τα δόντια του ένα μικρόσωμο σκυλάκι και προσπαθούσε να το σκοτώσει. Υπολόγισε όμως χωρίς τον Τζακ…

Ο σκυλάκος, πήδηξε από την περίφραξη και άρπαξε με δύναμη την ουρά του μεγαλόσωμου σκύλου αναγκάζοντας τον να αφήσει το μικρό σκυλάκι, ενώ απέφυγε να μπλεχτεί σε σκυλοκαβγά και κυνήγησε το σκύλο μακριά από το σπίτι του.

Η γυναίκα που τον φιλοξενεί, άκουσε τη φασαρία και βγήκε να δει τι συμβαίνει όπως και πολλοί άλλοι γείτονες. Πήρε το μικρό σκυλάκι στην αγκαλιά της και ο Τζακ κάθισε μπροστά της μην αφήνοντας κανέναν να πλησιάσει, ενώ έγλυφε τις πληγές του νέου του φίλου, που ευτυχώς είναι καλά.

Στην προσπάθειά του να πηδήξει το φράχτη, ο Τζακ τραυμάτισε το πόδι του και ακολουθεί θεραπεία, αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από τα σχέδια του.

Και να φανταστείτε ότι όλα αυτά τα έκανε ένας «επιθετικός» σκύλος που έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία….


    ▼ Πηγη ▼

Τα ζώα δεν πρέπει να συγκρίνονται με τον άνθρωπο, γιατί ανήκουν σε άλλες σφαίρες ζωής...
Oφείλουμε να τα σεβόμαστε σαν συνοδοιπόρους, με τους οποίους βρεθήκαμε από κοινού πιασμένοι στο δίχτυ της αιώνιας δημιουργίας...

Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΑΔΕΣΠΟΤΑ”