German Shepherd

Γενική συζήτηση για τις ράτσες, αναγνωρισμένες
από τον Διεθνή Κυνολογικό Όμιλο F.C.I.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στο forum αυτό συζητάμε και σχολιάζουμε τα χαρακτηριστικά των φυλών. Απαγορεύεται να βάζετε φωτογραφίες των σκύλων σας στο χώρο αυτό.
Φωτογραφίες καθώς και συζητήσεις εκτός θέματος θα διαγράφονται.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Γεράσιμος
Webmaster
Δημοσιεύσεις: 3808
Εγγραφή: 30 Ιουν 2007, 00:39
Όνομα: Μάκης
Τοποθεσία: ▲Ө╠╣И▲
Has thanked: 91 times
Been thanked: 116 times
Gender:
Επικοινωνία:

German Shepherd

Δημοσίευση από Γεράσιμος » 08 Αύγ 2007, 01:31ORIGIN: Germany    Χαρακτηριστικά φυλής
DATE OF PUBLICATION OF THE OFFICIAL VALID STANDARD: 11.08.2010.
UTILIZATION: Versatile working, herding and service dog.
FCI-CLASSIFICATION: Group 1 Sheepdogs and Cattle Dogs (except Swiss Mountain and Cattle Dogs).
Section 1 Sheepdogs. With working trial.

Άβαταρ μέλους

Bogbol
Club Member
Δημοσιεύσεις: 2247
Εγγραφή: 03 Ιούλ 2007, 16:29
Όνομα: Βασίλης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times
Gender:

Re: German Shepherd

Δημοσίευση από Bogbol » 18 Αύγ 2007, 01:07

Στο τέλος του 19ου αιώνα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πολύ ικανό, εργαζόμενο σκυλί, εκτροφείς εκλεκτών γερμανικών ποικιλιών τσοπανόσκυλων από την κεντρική και τη νότια Γερμανία διασταύρωσαν αυτές τις ποικιλίες με το κόλεϊ, εξ αίματος πρόγονο, και οδήγησαν σε μια τις ευρύτατα αναγνωρισμένες και δημοφιλέστερες φυλές στον κόσμο, τον σύγχρονο γερμανικό ποιμενικό.

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο γερμανικός ποιμενικός απέδειξε την αξία του, μυρίζοντας το πολεμικό αέριο, κάνοντας σκοπιά και βοηθώντας στην αναζήτηση και διάσωση. Το αρχέτυπο του εργαζόμενου σκυλιού, ο γερμανικός ποιμενικός είναι σήμερα η υπ αριθμόν ένα φυλή στον κόσμο χάρη στην ομορφιά και την προσαρμοστικότητά του. Αυτή η φυλή έχει τρομερή ενέργεια και αντοχή και χρησιμοποιείται ως οδηγός για τυφλούς.

Ο γερμανικός ποιμενικός είναι μια φυλή κλασικής ομορφιάς με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμος, ενεργητικός, περίεργος, ισχυρός και αξιόπιστος. Αυτή η φυλή επιδεικνύει θαυμάσια εμφάνιση και είναι εξαιρετικά ευκίνητη με μεγάλη δύναμη και αντοχή.
Μεγάλο ποσοστό των σκυλιών που εισάγουν τα Petshops από puppy mills παρουσιάζουν σοβαρές ασθένειες!!
Πολλά από αυτά δυστυχώς πεθαίνουν.

Άβαταρ μέλους

s_patrik
Dog Star ¤¤
Δημοσιεύσεις: 860
Εγγραφή: 11 Οκτ 2007, 02:53

Re: German Shepherd

Δημοσίευση από s_patrik » 11 Οκτ 2007, 17:14

Σκυλιά όλα σε ένα... wink: wink:
Δείξε μου το Σκύλο σου να σου πω ποιός είσαι...!!!

Άβαταρ μέλους

s_patrik
Dog Star ¤¤
Δημοσιεύσεις: 860
Εγγραφή: 11 Οκτ 2007, 02:53

Re: German Shepherd

Δημοσίευση από s_patrik » 11 Οκτ 2007, 20:51

Η ιστορία των Γερμανικών Ποιμενικών ξεκινάει πίσω στα 1899, στην Καρλσρούη, όταν ο αξιωματικός του γερμανικού στρατού Max von Stephaniz, μαζί με μερικούς ακόμη εμπνευσμένους εκτροφείς, ξεκίνησαν τη φυλή που έμελλε να γίνει ο δημοφιλέστερος σκύλος όλων των εποχών σε όλο τον κόσμο.

Mέσα από την προσεχτική αναπαραγωγή επιλεγμένων ζώων, ο Max von Stephaniz και η παρέα του προσπάθησαν να φτιάξουν ένα σκύλο έξυπνο, δυνατό, πιστό, υπάκουο, εργατικό, ανθεκτικό, ατρόμητο, ικανό να ανταποκρίνεται σε ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων – από φύλαξη κοπαδιών, ως την προστασία προσώπων αλλά και την απλή συντροφιά. Και όπως έδειξε η ιστορία, τα κατάφεραν.

Μιλώντας για ένα Γερμανικό Ποιμενικό, ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά είναι ίσως τα στοιχεία με τα οποία πρέπει πρώτα ν’ ασχοληθεί κάποιος. Κι αυτό επειδή τα δείγματα της συγκεκριμένης φυλής συγκεντρώνουν χαρακτηριστικά που κάνουν πολλούς ειδικούς να χωρίζουν τις φυλές των σκύλων σε δύο κατηγορίες: τους Γερμανικούς Ποιμενικούς και τους υπόλοιπους σκύλους.

Αναμφίβολα, ο εξαιρετικός χαρακτήρας του έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το εύρος δραστηριοτήτων που καλείται να φέρει σε πέρας ένας τέτοιος σκύλος καθώς και με την έμφυτη, υψηλή ευφυϊα του.

Ξεκινώντας από την αρχική εργασία του, τη φύλαξη κοπαδιών, ένας Γερμανικός Ποιμενικός έπρεπε να μπορεί όχι μόνο να καθοδηγήσει το κοπάδι και να συνεργαστεί με το αφεντικό του για το χειρισμό του αλλά και να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να το προφυλάξει από κάθε είδους επίθεση – άλλου ζώου ή ανθρώπου. Έπρεπε να αδιαφορεί για τους κρότους από όπλα και να είναι συνεχώς σε ετοιμότητα στις αντίξοες συνθήκες της υπαίθρου.

Εξαιτίας των παραπάνω χαρακτηριστικών του, γρήγορα> θεωρήθηκε ως ο ιδανικός «αστυνομικός» σκύλος, δραστηριότητα που τόνωσε περισσότερο την ανάγκη για πειθαρχία, σοβαρότητα, ακρίβεια κινήσεων και τυφλή υπακοή στο χειριστή του.

Ένας τόσο αποτελεσματικός σκύλος όμως – και ταυτόχρονα ταυτισμένος με την τάξη και το νόμο – προφανώς αποτελούσε την ιδανική επιλογή για όσους ήθελαν έναν ατρόμητο και «σοβαρό» φύλακα, ο οποίος θα ήταν σε θέση να προστατεύει χώρους και εκτάσεις. Η πλήρης αφοσίωσή του στο αφεντικό του, παράλληλα, τον καθιστούσε ένα μοναδικό σκύλο προστασίας προσώπων.

Αν και κάποιοι τον ταυτίζουν με τον απόλυτο σκύλο φύλακα, είναι ο ίδιος σκύλος που εκπαιδεύεται με ευκολία σε ιδανικό οδηγό και σύντροφο τυφλών. Στη δεύτερη περίπτωση είναι πάντα ήρεμος, διακριτικός, πρόθυμος να διευκολύνει τη ζωή του αφεντικού του και να τον προστατέψει ταυτόχρονα.

Παρά την έμφυτη τάση του για σκληρή δουλειά και σε συνδυασμό με την επιθυμία του να ευχαριστεί τους ανθρώπους, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένας σκύλος που αγαπά την «οικογενειακή ζωή». Παρόλο που ξεχωρίζει το αφεντικό του – η σχέση τους είναι μια μοναδική σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης – παίρνει όλη την οικογένεια υπό την προστασία του και, εξαιτίας του σοβαρού χαρακτήρα του, αποτελεί μια θαυμάσια επιλογή σκύλου συντροφιάς.

Το χαρακτηρίζει μια άμεση και ατρόμητη συμπεριφορά που δε γίνεται ποτέ επιθετική. Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του χωρίς να γίνεται υπεροπτικός. Πρέπει να δίνει την εικόνα της άνεσης και της φιλικότητας, να είναι πρόθυμος να γνωρίσει ξένους χωρίς να έχει την επιθυμία να τους κάνει αμέσως φίλους του. Η σοβαρότητα, η σταθερότητα του χαρακτήρα, η πίστη, το θάρρος, η εργατικότητα, η αφοσίωση, η έμφυτη τάση του για την προστασία των ανθρώπων και του χώρου του, έχουν κάνει, δικαιολογημένα, το Γερμανικό Ποιμενικό, την επιλογή μιας μεγάλης μερίδας φιλόζωων σε όλο τον κόσμο.

Το να είσαι καλός, ικανός και έξυπνος καμιά φορά αρκεί> από μόνο του. Το να είσαι ταυτόχρονα υγιής, δυνατός και όμορφος, ε, αυτό πια παραπάει...
Η πρώτη εντύπωση ενός Γερμανικού Ποιμενικού πρέπει να είναι αυτή ενός ζώου δυνατού, μυώδους, γεμάτου ζωντάνια και πάντα σε ετοιμότητα. Είναι ένας σκύλος με αρμονικές αναλογίες, περισσότερο μακρύς παρά ψηλός, με έντονες καμπύλες παρά γωνίες. Δείχνει στιβαρός, ήρεμος και σίγουρος για τον εαυτό του αλλά ταυτόχρονα ευκίνητος και έτοιμος πάντα για δράση. Είναι από τα σκυλιά που πρέπει να διακρίνεται εύκολα το φύλο τους, με έντονη την αίσθηση του ανδρισμού ή της θηλυκότητας αντίστοιχα.

Όπως όλα τα κυριαρχικά σκυλιά, χρειάζεται προσοχή στην ανατροφή του, για να μη μετατραπεί από ιδανικός σύντροφος στο... φόβητρο της γειτονιάς και τον «κακό» του πάρκου. Γι’ αυτό απαιτείται πολύ καλή κοινωνικοποίηση και μακριά από «ξερόλες» που θεωρούν πως καλός φύλακας είναι ο άγριος φύλακας.

Αντίθετα, καλός φύλακας Γερμανικός Ποιμενικός είναι ο ήρεμος, φιλικός, σωστά κοινωνικοποιημένος και εκπαιδευμένος σκύλος.

Ως μειονεκτήματα μπορεί κάποιος να θεωρήσει τον όγκο, το βάρος και το γεγονός πως είναι περισσότερο κατάλληλος για έμπειρα αφεντικά ή για αφεντικά που προτίθενται να διαθέσουν χρόνο για να ασχοληθούν με το σκύλο τους. Αν παρόλα αυτά είναι ο πρώτος σας, προτιμήστε θηλυκό.

Η μαθησιακή τους ικανότητα θεωρείται κορυφαία και αποτελούν τη... χαρά του εκπαιδευτή (που ξέρει τη δουλειά του).
Δείξε μου το Σκύλο σου να σου πω ποιός είσαι...!!!

Άβαταρ μέλους

ΣΑΚΙΣ
Puppy
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 10 Νοέμ 2007, 16:15

Re: German Shepherd

Δημοσίευση από ΣΑΚΙΣ » 10 Νοέμ 2007, 16:27

akasotakis έγραψε:SUPER ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΑ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

  Άβαταρ μέλους

  Morgan_A
  Site Administrator
  Δημοσιεύσεις: 15080
  Εγγραφή: 13 Αύγ 2007, 01:56
  Όνομα: Ισιδώρα
  Τοποθεσία: Άνω Βούλα
  Has thanked: 244 times
  Been thanked: 388 times
  Gender:
  Επικοινωνία:

  Re: German Shepherd

  Δημοσίευση από Morgan_A » 10 Νοέμ 2007, 17:19

  Καλώς όρισες στη συντροφιά μας φίλε "Σάκης"!!! (bs)

  Θα χαρούμε πολύ να μάθουμε περισσότερα για σένα και την σχέση σου για τα σκυλιά.
  Αν θα ήθελες λοιπόν, όταν βρεις το χρόνο και την διάθεση, άνοιξε ένα topic, στην Ενότητα "ΣΥΣΤΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ", ώστε να έχουμε την ευκαιρία όλοι μας, να σε γνωρίσουμε καλύτερα.


  Φιλικά Δώρα. ~wv
  Τα ζώα δεν πρέπει να συγκρίνονται με τον άνθρωπο, γιατί ανήκουν σε άλλες σφαίρες ζωής...
  Oφείλουμε να τα σεβόμαστε σαν συνοδοιπόρους, με τους οποίους βρεθήκαμε από κοινού πιασμένοι στο δίχτυ της αιώνιας δημιουργίας...

  Εικόνα

  Άβαταρ μέλους

  aliki
  Beagle
  Δημοσιεύσεις: 33
  Εγγραφή: 10 Δεκ 2007, 20:05
  Τοποθεσία: Κάτω απο τ' αυλάκι!

  Re: German Shepherd

  Δημοσίευση από aliki » 30 Δεκ 2007, 18:47

  "Αν δεν πενέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει!!!

  Να είσαι καλά s_patrik! Πραγματικά είναι "Όλα σε ένα!!!"
  Είμαστε μόνοι, ολομόναχοι, σ' αυτόν τον πλανήτη που τυχαία βρεθήκαμε.
  Και από όλες τις μορφές ζωής που μας περιβάλλουν καμία, εκτός από το σκύλο,
  δεν συμάχησε μαζί μας. -Maurice Maeterlink-

  Άβαταρ μέλους

  Bogbol
  Club Member
  Δημοσιεύσεις: 2247
  Εγγραφή: 03 Ιούλ 2007, 16:29
  Όνομα: Βασίλης
  Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
  Has thanked: 3 times
  Been thanked: 10 times
  Gender:

  Re: German Shepherd

  Δημοσίευση από Bogbol » 30 Δεκ 2007, 18:57

  Εγώ θα τούς έλεγα αλλιώς… «Παντός Καιρού» th:
  Μεγάλο ποσοστό των σκυλιών που εισάγουν τα Petshops από puppy mills παρουσιάζουν σοβαρές ασθένειες!!
  Πολλά από αυτά δυστυχώς πεθαίνουν.

  Άβαταρ μέλους

  aliki
  Beagle
  Δημοσιεύσεις: 33
  Εγγραφή: 10 Δεκ 2007, 20:05
  Τοποθεσία: Κάτω απο τ' αυλάκι!

  Re: German Shepherd

  Δημοσίευση από aliki » 30 Δεκ 2007, 19:43

  Κι αυτό σωστό Bobo1!!! th: kk:
  Απ' όλες τις φυλές που είχα μέχρι τώρα -και είχα 5-, έχουν τον πιο καλό χαρακτήρα και παρ' όλο το μέγεθός τους και κατά κάποιους την άγρια εμφάνισή τους είναι απίστευτα τρυφερά σκυλιά!!! :lov :lov :lov
  Είμαστε μόνοι, ολομόναχοι, σ' αυτόν τον πλανήτη που τυχαία βρεθήκαμε.
  Και από όλες τις μορφές ζωής που μας περιβάλλουν καμία, εκτός από το σκύλο,
  δεν συμάχησε μαζί μας. -Maurice Maeterlink-

  Άβαταρ μέλους

  s_patrik
  Dog Star ¤¤
  Δημοσιεύσεις: 860
  Εγγραφή: 11 Οκτ 2007, 02:53

  Re: German Shepherd

  Δημοσίευση από s_patrik » 06 Ιαν 2008, 19:14

  και με πολυ στεθερο χαρακτήρα. Κάτι το οποίο ειναι πολυ σημαντικό
  Δείξε μου το Σκύλο σου να σου πω ποιός είσαι...!!!

  Απάντηση

  Επιστροφή στο “ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ”