Crate και τσίσα!!!

βασικές αρχές εκπαίδευσης των τετράποδων φίλων μας. Γνωρίστε καλύτερα τον πιστό σας φίλο και κάνετε υγιέστερη την διαβίωσή μαζί του.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε την αναζήτηση πριν ανοίξετε θέμα. μπορεί να υπάρχει.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Voula3
Puppy
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 05 Μαρ 2018, 09:12

Crate και τσίσα!!!

Δημοσίευση από Voula3 » 07 Μαρ 2018, 10:42

Καλή σας μέρα.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω. Το μικρό μπιγκλάκι 3 μηνών και κάτι έχει μαθει τσίσα στην πάνα μπαλκόνι καθώς και κακά. Πηγαίνει κατευθείαν μόνη της αρκεί να έχω ανοιχτή την μπαλκονόπορτα γτ ακόμη δεν μου χτυπάει το τζάμι.

Αγάπησε από την πρώτη στιγμή το crate της και από την πρώτη στιγμή κοιμήθηκε όλο το βράδυ εκεί χωρίς να διαμαρτυρηθεί.
Το θέμα είναι ότι παρατήρησα σήμερα πως ο κρεββατάκι της είχε τσίσα πάνω.,
Πιστεύετε ότι θα πρέπει να πηγαινω να τη βγάζω κάθε 2-3 ώρες και να την πηγαίνω στην πάνα ώστε να μην κάνει τσισα εκεί? Έτσι σκέφτηκα και είδα σε κάτι βιντεάκια αλλά μου είπαν να μην την ξυπνάω.
Πριν κοιμηθεί στο crate κάνει και τσίσα και κακά

Τα πρώτα βράδια ήταν τελείως στεγνά αλλά δεν μπορώ να πω υπήρχε η μυρωδιά.

Σας ευχαριστώ!!!

Άβαταρ μέλους

Morgan_A
Site Administrator
Δημοσιεύσεις: 15073
Εγγραφή: 13 Αύγ 2007, 01:56
Όνομα: Ισιδώρα
Τοποθεσία: Άνω Βούλα
Has thanked: 243 times
Been thanked: 387 times
Gender:
Επικοινωνία:

Crate και τσίσα!!!

Δημοσίευση από Morgan_A » 08 Μαρ 2018, 22:49

Μα... είναι μόνο 3 μηνών μωράκι!!!! Θέλεις να σου χτυπάει και την μπαλκονόπορτα για να την βγάλεις έξω...? owo::

Ήδη αυτό που κάνει και πηγαίνει και τα κάνει στην πανούλα της, για την ηλικία της είναι πολύ..., γιατί είναι ακόμα μωρό!!!

Αν ήταν ανθρωπάκι και όχι σκυλάκι, θα τα έκανε επάνω του 2 ολόκληρα χρόνια και αυτό το μικρούλι ήδη πηγαίνει στην πανούλα του, πράγμα πολύ σημαντικό επειδή δείχνει ότι έχει καταλάβει..., αλλά αφ΄ενός είναι ακόμα η κύστη της δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένη και δεν μπορεί να κρατηθεί, όπως κρατιούνται τα ενήλικα ζωάκια και αφ΄ετέρου είναι πολύ μωρό και είναι φυσικό με το παιχνίδι και με τα καινούρια ερεθίσματα που βλέπει συνεχώς γύρω της, να ξεχνιέται και να έχετε ατυχήματα... (bs)

Θα πρέπει επίσης να λάβεις υπόψη σου, ότι τα ζωάκια πολλές φορές λειτουργούν ενστικτωδώς... με κάποιες συνήθειες, τις οποίες σιγά σιγά τιθασεύουμε..., όταν τα καλούμε να προσαρμοστούν να ζήσουν μαζί μας μέσα στον πολιτισμό... Όμως αυτό χρειάζεται υπομονή, επιμονή και κυρίως μεγάλη κατανόηση και πολύ πολύ αγάπη, αφού για παράδειγμα όταν τους ζητάμε να μάθουν να χρησιμοποιούν την πάνα, γνωρίζουμε ότι αυτό, δεν είναι κάτι που υφίσταται στα ένστικτά τους ή στην φυσική τους συμπεριφορά...

Αντίθετα μια ενστικτώδης συνήθεια είναι το μαρκάρισμα του χώρου που ζουν, προκειμένου να δώσουν στα άλλα ζωάκια να καταλάβουν, ότι αυτός ο χώρος δεν είναι ελεύθερος, ανήκει σε κάποιο άλλο ζωάκι!!! Και αυτό συνήθως γίνεται μέσα από την ούρηση και την αφόδευση κλπ.
Σαν να λέμε δηλαδή, ότι βάζουν την υπογραφή τους ή την σφραγίδα τους εκεί που ζουν, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και άσκοπων διαπληκτισμών... wink:

Στο εξήγησα αυτό προκειμένου να καταλάβεις, ότι μπορεί κάποιες φορές να μαρκάρει και σημεία που της είναι ιδιαίτερα αγαπητά, όπως η φωλιά της, δηλαδή εν τοιαύτη περιπτώσει το crate.
Μην ανησυχείς, δεν θα συμβαίνει αυτό συχνά, όμως όταν συμβαίνει, θα πρέπει να έχεις κάποια άλλα κουβερτάκια εφεδρικά για να τις τα αλλάξεις και να πλύνεις τα λερωμένα, ώστε να τα έχεις καθαρά και έτοιμα για την περίπτωση του επόμενου ατυχήματος...

Πέρα από όλα αυτά, τα κουταβάκια κάνουν και περισσότερα γεύματα και επομένως πίνουν και περισσότερες φορές νερό απ΄ότι τα ενήλικα ζωάκια και κατ΄επέκταση είναι φυσικό να έχουν και περισσότερες φορές την ανάγκη της τουαλέτας..., πράγμα που σταδιακά θα μειωθεί όσο το σκυλάκι σου θα μεγαλώνει και θα μειώνονται τα γεύματά του.

Νομίζω ότι στην ηλικία που είναι τώρα η μικρούλα σου, επιβάλλεται να την πηγαίνεις στην πάνα της κάθε δύο ώρες, ώστε να προλαβαίνεις ατυχήματα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι δεν θα έχετε κανένα απολύτως ατύχημα ποτέ, αφού συζητάμε για ένα μωρό...!!!!! anw:
Τα ζώα δεν πρέπει να συγκρίνονται με τον άνθρωπο, γιατί ανήκουν σε άλλες σφαίρες ζωής...
Oφείλουμε να τα σεβόμαστε σαν συνοδοιπόρους, με τους οποίους βρεθήκαμε από κοινού πιασμένοι στο δίχτυ της αιώνιας δημιουργίας...

Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ το σκύλο μας!”